fbpx

Vinterterapi til sarte planter::: havetips

Hello november,

Guderne må vide hvor oktober blev af, men nu er det altså goddag til November, og det er på høje tid at få de sarte planter indendørs.

Sarte krukkesager

Det er nu at vinteren banker på døren, og der er luftet mulighed for nattefrost sidst på ugen, så har du sarte sager i krukkerne, skal du huske at få dem indendørs. Udover min krukkeopstilling herover, har jeg masser af andre planter der heller ikke kan tåle den danske vinter.

Et bjerg af pelargonier, agapathus og oliventræer, som jo bekendt er middelhavsplanter, kan heller ikke tåle mosten og frosten, og så er der jo dahlia´erne, som også skal graves op, hvis du vil gemme knoldene til næste år.

Vinterterapi til sarte planter

Coleus, helichrysum, sølvnyresnerle Dichondra – Silver fall, trifolium sætter jeg dels indendørs i stuevinduerne, eller i vinduet i mit lille kælder/planterum, for disse skal behandles som sommerblomster eller stueplanter, da de kommer fra et varmere klima, og ikke kan tåle de lave temperaturer, og kræver derfor en særlig slags vinterterapi.

Pelargonier kommer ligeledes i kældervinduerne, hvor de går i vinter hvile. De skal bare klippes ned, have lidt lys og en sjat vand vinteren igennem. De kan også bo i skuret eller garagen, så længe det er frostfrit.

Middelhavs planter i drivhuset

Agapathus og oliven kommer i drivhuset, det samme med bakkestjerne, og prydsalvie. Jeg har i mange år bakset med at have dem i kælderen, eller prøvet med oliven i stuen, men det går bare ikke. De kan faktisk godt lide at have det lidt halvkøligt, så længe der ikke er for meget frost. Så jeg sætter dem i drivhuset og pakker dem ind i fiberposer.

Hvis du vil læse lidt mere om hvad agapanthus i virkeligheden bedst kan lide, kan du tjekke det her indlæg ud.

Sådan vinteropbevarer du dahliaknolde

Du skal selvfølgelig også huske at få gravet dine dahliaer op, hvis du vil gemme knoldene til næste år.

Når du graver dine dahlia op, skal du huske at mærke dem, gerne med sort (hvis du kan huske det) men ihvertfald med farven. Så klipper du stænglerne ned til ac 5-8 cm over knolden, lader dem ligge på græsset indtil jorden er tør så du kan banke den af. Du kan også spule jorden af knoldene. Når de er tørre, lægges de i kasser og opbevares frostfrit til det er tid til at lægge dem igen.

Ja det var så lige et situations billede fra haven lige nu, er du også klar til at gå i vinterhi sammen med den?

PS! Bliv juleklar sammen med mig

Og så er det jo blevet tid til at tænke på jul, og jeg har åbnet for billetsalget til 2 dejlige julede workshops i år, skynd dig at få fingrene i din billet lige HER

HA´ så en vidunderlig tirsdag

Kram

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.