Og her kommer så min helt personlige ultimative stikkelsbær opskrift:
Klatkager med stikkelsbærkompot
Jeg elsker stikkelsbær, jeg elsker stikkelsbærkompot, og er der noget, som stikkelsbærkompot smager godt sammen med, så er det klatkager. Opskriften passer til 4 personer.
Stikkelsbærkompot
1 kg stikkelsbær
500 g sukker
2 dl vand
1 vaniljestang
3 tsk geleringspulver til marmelade uden konservering
2 spsk sukker
Evt. 1 tsk atamon + atamon til at skylle glassene i
Skyl og nip stikkelsbærrene og kom dem i en gryde med sukker og vand. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Kom vaniljekorn og -stang i gryden med stikkelsbærrene.
Lad bærrene koge i ca. 10 minutter ved svag varme, de skal stadig være hele.
Rør geleringspulver med sukker og drys det i marmeladen under omrøring.
Kog marmeladen i ca. 1 minut.
Tag gryden af varmen, fjern vaniljestangen og tilsæt evt. atamon.
Hæld marmeladen på atamonskyllede glas.
Stikkelsbærkompot smager fantastisk på nybagt brød, i yoghurt eller i en lagkage, blandet op med creme og flødeskum. Prøv også kompotten til stegte sild.
Atamon kan undgås, hvis kompotten spises inden for 1-2 uger. Den kan også fryses ned.
Klatkager
8 dl kold risengrød
4 spsk hvedemel
2 æg
4 tsk sukker
Smør til stegning
Rør æggeblommer med sukker og tilsæt mel.
Bland det med risengrøden.
Pisk æggehviderne stive og fold dem i grøden.
Steg små klatter i smør på panden.
Serveres varme med stikkelsbærkompotten.
Dejlig weekend til dig (o;
PS! hvis du vil læse mere om stikkelsbærret og maget andet havegodt, kan du bestille min bog Bliv ven med din have lige HER
eller By haven, kål, kartofler og kærlighed lige HER
GLÆDELIG EFTERÅRS MANDAG !
PSSSST!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have