Jeg har lovet at uddele virtuelle smagsprøver på vores finaleret ?Asian sensation? i Jagten på det grønne guld der blev sendt på TV fri i mandags
Så her kommer en lille ?behind the scenes? rapport fra den store finale, som jo blev optaget en skøn sommerdag sidst i August, på det charmerende gartneri Grennessminde ved Taastrup.
Med bilen pakket med lækkerheder mødte vi op til at hav af teknikgear og en masse entusiastiske have og madnørder
Her skulle vi lave en ret der præsenterede vores specialitet, og
Med pæne ord fra dommerne som ?perfekt?, ?genialt? og ? virkelig flabet? ?.
kommer her mine damer og herrer:
?Asian sensation Økoflæskestegssandwich med stikkelsbærchutney?
?..i laber håndstørrelse
Du skal bruge:
En hjemmebagt økobolle (af Ølandshvede, fuldkornsdurum og alm. durum, penlet med æg og drysset med sort sesam) bag den i størrelse lille bagekartoffel?
Som den smukke Louisa nikker anerkendende til her?.
SÅdan gør du:
Flæk og smør bollen med en blanding af laber mayo og bornholmsk sennep, læg papirstynde tynde skiver af syrligt æble ( gerne ananasæble) på bollen, derpå en skive økosvin med sprød svær, et drys flagesalt, en rundhåndet klat stikkelsbærchutney, en god håndfuld frisk koriander, og en spsk tynde skiver af forårsløg?.
Låget på og BUM!?..
Spises med klør fem i et par store hapsere?..
Dommerne var begejstrede (;
Omend den ikke sikrede os en sejr i Jagten på det grønne guld, sikrede den ihvertfald en stor succes herhjemme, hvor mine unger ( og resten af familien) med stor glæde testede , afprøvede og vurderede sandwichen i mange skønne omgange.
Og vi hepper videre for stikkelsbærret fremmarch i de danske haver (O;
Stort tillykke til Pia og Jan fra Nordjylland der løb med sejren for deres Jordbær/peberrods bjesk ( som smagte herregodt, og virkeligt overraskende)
Det var en sjov og meget dejlig dag, inspirerende og superfedt at få lov at dele den med alle de andre have og mad nørder, der havde lavet alvorligt lækre sager, (godt det ikke var mig der skulle dømme?.)
Ja jeg følte mig slemt presset af tartaren (økotartar fra Bornholm med havtorn og peberrod woop woop) men også frugtsennep, Nordisk hummus og kimchee, folk havde lavet spændende sager, uha ja, det var en dejlig dag !
Du får opskriften på stikkelsbær chutneyen lige HER
Go´fornøjelse med din egen flæskestegssandwich (;
PSSSST!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have
Og HUSK at du kan vinde Byhaven, kål, kartofler og kærlighed lige HER