Du kan stadig nå det hvis du vil have hylderne fyldt op med sommerens vitaminer.
Hyldebærrene er modne og der er ikke noget som hyldebærsaft der kan holde en fæl vintersnue fra døren.
Præcis som hyldeblomsterne er med til at starte sommeren op, er hyldebærrene med til at lukke sommeren ned. Sunde er de dog i højeste grad, både bærrene og blomsterne, og har du ikke ribbet buskene for blomster i forsommeren, vil de smukke klaser med de kulsorte bær være klar til høst lige nu.
Hyldebær har altid været kendt for at have immunstyrkende egenskaber, og lige fra meget gammel tid, har hyldebærsaft været vinterens forkølelsesmedicin. Bærrene har nemlig et højt indhold af A- og C-vitamin.
Desuden indeholder hyldebær også en masse aktive stoffer som anthocyanin ( virker som antioxydanter og beskytter mod hjerte-kar sygdomme) og flavonoider ( bekæmper betændelsestilstande og nedsætter risikoen for kræft).
Hyldebær får dig til at svede, er vanddrivende og hæmmer infektion. Altså en rigtig god drik inden alverdens dårligdom og virus flyver forbi i løbet af efteråret og vinteren.
SKÅL!
Sådan gør du:
HYLDEBÆRSAFT
1-1½ kg hyldebær
¾ l vand
3 syrlige æbler
pr. l. siet saft:
ca. 250 g øko rørsukker
evt. 1 tsk. flydende Atamon
Sådan gør du:
Skyl bærrene og klip de grove, grønne ribber af (bærrene skal ikke pilles helt fra stilkene).
Kom dem i en stor gryde sammen med æbler skåret i kvarte.
Hæld vandet ved, og bring det langsomt i kog. Kog ca. 20 minutter, til bærrene brister.
Hæld det hele i en saftpose eller et fint klæde over en sigte, og lad det dryppe af. Mas ikke bærrene.
Når saften er dryppet fra, måles den. Kog den hurtigt op igen med sukker og smag om den er tilpas sød. Jeg kan godt lide min saft lidt syrlig, så jeg pressede to hele limefrugter i saften
Kom saften på skoldede flasker, og luk dem med det samme. Hyldebærsaften kan bruges til hyldebærsuppe, som kold drikkesaft eller til en skoldhed hyldebærtoddy med rom, elle rprøv at varme den op med kanel ved juletid (:
Hyldebærsuppe: jævn saften med lidt maizena, og server den varm med en klat iskold græsk yoghuret rørt med vanillesukker og en myntekvist
Go´appetit (;
PSSSST!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have
Og HUSK at du kan vinde Byhaven, kål, kartofler og kærlighed lige HER
Hej!
Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.
Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.
Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.
For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen
Hav en dejlig dag!
Med venlig hilsen
– Elin, Findeopskrifter.dk