For ikke så længe siden var jeg et smut på det nye streetfood marked på papirøen. jeg elsker street food, fordi jeg synes streetfood indeholder så mange af de begreber jeg er vild med i forhold til mad, nemlig det eksperimenterende, men simple, det uhøjtidelige, kærligheden til de gode og superfriske råvarer og næsten altid serveret et pulserende ,spændende og hurra!udendørs sted?..
I min (meget moderne) skyr-koldskål, fik jeg disse formidable ingefærsyltede rabarber, som tilførte øjeblikkelig sommerlykke i den opdaterede klassiker, serveret fra denne charmetrold?
Men rabarbersmagen i behold, og et strejf af ingefær er de dejligt al dente fordi de er råsyltede, eller snarere marinerede. (modsat de tilberedte kogte rabarber der ofte hurtigt bliver meget bløde)
Jeg fik ikke opskriften med hjem, men strøg i haven og derefter direkte i køkkenet og prøvede mig frem, jeg smed et par stjerne anis i da jeg synes jeg fornemmede en lille smag af lakrids, og synes de blev virkelig gode?.
Her kommer min opskrift:
Du skal bruge :
Et skoldet glas
ca 1 kg rabarber
200 gr sukker
en knold ingefær
tre stjerneanis
en skive økocitron
7,5 dl vand
Sådan gør du:
Skær rabarberne i 0,5 cm tykke skiver og put dem i det skoldede glas.
7,5 dl vand bringes i kog med 200 gr sukker tre stjerneanis, skrællet ingefær i skiver og en skive citron. Det koges ind til en sirup ( ca 0,5 l).
Hæld lagen over rabarberne så det dækker og sæt låget på.
Opbevares på køl, og kan allerede spises et par dage efter.
Brug rabarberne i koldskål, over yoghurt/skyr, til grillet makrel, eller en god ost
Velbekomme!
Og hvis du har en ?to die for ?opskrift med rabarber jeg skal prøve, så skriv glad her på bloggen?.(o;
PSSSST!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have