Det er sommertid, og sommertid er saftevands tid??
Den gode nyhed er at saft er noget af det allernemmeste du kan lave af din høst, så her er der nemme husmor points at score
Og lige netop ribs, har denneher skønne forfriskende syrlige smag af sommer, som jeg bare elsker (Prøv at klikke på billedet)
Og så kan den danske sommer være lige præcis så uforudsigelig, blæsende og til tider alt for kølig, men med ribssaft i glasset, kan du lukke øjnene og smage de aller bedste dage af den danske sommer (hele året rundt YAY!)
Sådan gør du:
Ribssaft – ca 2 liter saft
- 1 1/2 kg ribs med stilke
- 2 liter vand
- 1/2 tom vaniljestang
- ca 300 g sukker
Rens ribsene, du behøver ikke fjerne stilkene de sidder på, men fjern blade, dårlige bær og andet krimskrams
Kom bærrene i en gryde med vand og kog det op. Lad det småkoge under låg i omkring 20 minutter
Si saften i en meget finmasket si, evt. gennem et bomuldsklæde .
Kom saften i en ren gryde og tilsæt sukker og vaniljestang ? start med at tilsætte 200 g sukker, lad det koge op, smag til om du synes der skal mere sukker i. Kog op og lad saften koge i et kvarters tid uden låg. Hvis der dannes skum på toppen, så fjernes det blot med en ske.
Du kan skylle flaskerne i atamon inden du hælder saften på, hvis ikke du har tænkt dig at drikke det hele med det vuns
Du kan også fryse saften som isterninger, hvis du vil undgå konserveringsmidler.
Prøv dig frem hvor meget vand der skal blandes i saften
SKÅL !?
(og lad så for pokker den varme sommer komme an pleeeease )
PSSSSSST!
HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag
Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mitnyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have