De smukke hvide skærme nærmest lyser i solen, og du kan dufte den i skumringen, men det er sidste halvleg med den smukke hyld
Meeeeen, du kan lige akkurat nå det?
Nemlig at lave friterede hyldeblomster?
Duften af hyld, er duften af midsommer
og hyldeblomster smager som de dufter, og det er derfor vi allesammen elsker at lave hyldeblomstsaftevand
At drikke denne skønne duft , er vidunderligt, men at spise den er endnu vildere, det er den skønneste haveposi på en tallerken
her kommer opskriften:
Dej:
(4 pers.)
50 gram sukker
160 gram mel
2 æg
3 æggeblommer
2 dl mælk
1 tsk fintrevet skal af en øko-citron,
et nip salt
Pisk det hele sammen til en glat, ensartet og tyktflydende dej.
Varm 1 liter olie op i en gryde eller en vok, til ca. 160 grader. Dyp friskplukkede hyldeblomstskærme i dejen og ryst overskydende dej af. Steg dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Drys dem med flormelis og server dem med det samme.
Regn med 2-3 skærme pr. person og HUSK at de ikke må vaskes, kun rystes inden tilberedning.
Velbekomme !
Psssst!
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have