fbpx

Gylden gløgg og julekager:::Opskrift

På opfordring fra alle de mange skønne kranse bindende damer jeg har haft igennem mine julestuer i år, kommer her opskriften på gylden gløgg og julede kager, for det var netop hvad jeg serverede til mine julekranseworkshops i år.

Gløggen her er et sikkert hit hver gang jeg serverer den, og den er en juletradition i min familie, fra så langt tilbage som jeg kan huske.

Den er lavet på æblecider, masser af julede krydderier og så kan man variere styrken ved mængden af rosiner, som har hygget sig i god cognac i en dags tid.

Gylden gløgg

Sådan gør du:

Varm 1,5 l æblecider op i en gryde. Kog det op med 5 stjerneanis, 10 sorte peberkorn, 8 nelikker, 6 hele kardemomme kapsler, 3 kanelstænger, skallen fra en øko citron og et par skiver frisk, skrællet ingefær.

lad det stå og hygge sig i gryden, gerne et døgns tid. Læg rosiner i blød i en god cognac i mindst en dag.

Når gløggen skal serveres, varmes den op, hældes i glas, og rosinerne tilsættes i mængder der passer  i forhold til hvem der skal køre bil, og hvem der er på cykel.

Du kan pynte gløggen med æbletern eller skiver af citron, appelsin eller lime.

 

Når man binder kranse (og drikker gylden gløgg) må man naturligvis også have kage…

Kagerne her er en freestyling over nogle af mine favorit smags-elementer, nemlig citron og karamel.

Kagerne er overhældt med en citronsirup, og så har jeg pyntet dem med  caramel sauce, og fine fondat is krystaller, som smukke Ella har lavet.

Jeg synes ikke at caramel saucen er så indbydende at se på som jeg kunne drømme om, men hos mig kommer smag over udseende, hvis jeg bliver tvunget til at vælge, og så må jeg arbejde på at få caramelsaucen lidt tykkere næste gang.

Men her får du opskriften på de

Julede kager

(som faktisk smager godt hele året rundt)

til 8 små kager:

125 gr smør røres med 125 gram sukker til det er lyst og blødt.

rør 2 æg i , et af gangen.

Fold forsigtigt revet skal af 2 citroner, 125 gr. mel og 1/2 tsk. bagepulver i med en metalske.

Hæld dejen i smurte forme og bag ved 200 grader i ca 15 min.

Jeg har fundet mine søde forme ( som måske er det mest julede ved de her kager) i køkkenforretningen inde i kødbyen (til min helt store begejstring)

 

Imens kagerne bager, laver du citronsiruppen ved at blande 80 gr. sukker og saften fra 2 citroner. Kog det op i en lille gryde til sukkeret er smeltet.

Når kagerne er kølet af, prikkes de og med en gaffel og siruppen hældes over indtil den er forsvundet i alle hullerne i kagerne.

Lige inden kagerne skal serveres pyntes de med caramel sauce og hvide fondant iskrystaller.

Caramel sauce:

Rør 1 dl sukker, 1 spsk lys majssirup, og 1 spsk vand sammen i en tykbundet gryde.

Varm det over høj varme mens du  svinger gryden rundt, til farven er gylden (8-10 min ) Tag gryden af blusset når farven er nået, jo mørkere farve , jo mere karamelagtig smag. Rør forsigtigt 0,6 dl piskefløde i, pas på for det kan godt sprutte. Tilsæt 1 spsk. usaltet smør, lidt havsalt og en halv tsk. vanillepulver, og rør rundt. Jeg har farvet saucen med lidt sort frugt farve.

Lad det køle af til det skal bruges.

 

Ja og så hælder du bare saucen over kagerne og sætter en iskrystal på toppen- BUM !

 

Og så vil jeg bare have lov at sige mange mange tak til alle mine utroligt dygtige elever på kranseworkshoppen i år. I har alle været søde, skønne og meget dygtige, og jeg håber på at se jer igen til næste år ( ;

Et par af jer har også, i kampens hede, været en lille smule glemsomme, for jeg har fundet en grå strik cardigan (onsdags holdet) og et par meget lækre uldne hjemmesko (torsdags holdet) som er blevet efterladt, og nu ligger i glemmekassen.

Så kig forbi, hvis det er dit, og ellers vil jeg bare ønske jer allesammen en rigtig dejlig glædelig December

Kram

 

Psssst!

Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også på pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Få gratis guide: Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have

Tilmeld dig nyhedsbrevet NU! og få den gratis guide direkte i din mailboks.