Et af mine absolutte yndlingsæbler er det sprøde, søde og friske ananasæble
og det er netop i denneher tid, sensommerhøsten, at de smukke pinkfarvede æbler ligeså stille rasler ned fra mit lille træ
Æblet er ikke på nogen måde at finde i hall of fame, hvor navne som Filippa og Ingrid Marie snupper opmærksomheden. Det lever derimod sit stille liv i gamle landbohaver, og hos heldige haveejere af nyere tid, der måske kender æblet fra gamle dage, som mig selv
Jeg er vokset op med et kæmpe gammel ananasæble-træ, der gav en milliard af de dejlige æbler hvert eneste år, og det var nok her, meget tidligt i mit have-liv, at smagen af det sprøde pinkfarvede æble med det smukke kridhvide kød, blev synonymt med varme sommerdage, klatretræer, og endeløse ferier fulde af eventyr.
Æblet er ikke et man gemmer, for det egner det sig ikke til, hos mig er der heller ikke nogen grund til at samle op og pakke ind og lægge sirligt i kasser for vinteren, for æblerne bliver onduleret med det samme.
Det lykkedes mig dog i aftenens mulm og (alt for tidligt) mørke at få samlet en kurvfuld af de nedfalne æbler, og kogt dem til en skøn lyserød mos.
Det er det nemmeste i verden, du gør sådan her:
-
skyl æblerne og skær dem i kvarte.
-
Put dem i en gryde med lidt vand i bunden
-
Lad dem koge ca 10 minutter (eller til de er blevet til mos, det går rimeligt hurtigt)
-
si mosen gennem en sigte, så får du skræller og kernehus væk
-
op i gryden med det og smag til med lidt sukker (og stevia) der skal ikke ret meget i
på iskold skyr med hakkede mandler, som en eftermiddagssnack, eller på havregrøden om morgenen, det smager skønt og friskt og meget af sommer
Og du kan også bruge mosen som sundt fyld i kanelsnegle
Velbekomme !
PSSSSSST!
HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag
Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinteresteller du kan tilmelde dig mitnyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have