Høst tid er for mig overordentlig luksus tid, og lækre sensommerweekender kalder på kager med smækkert fyld fra haven
Jeg har Tilbragt weekenden på sydfyn, med havudsigt og badebro. Det var en af de der heldige, og usædvanligt lækre weekender, der bød på sensommersol og havblik så jeg kunne se Illum ø spejle sig i vandet hele natten.
Glad blev jeg da jeg, til min store overraskelse, opdagede en generøs stikkelsbærbusk i hybenkrattet, og en busk med de smukkeste rosa ribs, og da jeg på ingen måde er den eneste kageglade i familien, måtte en frugttærte blive et smukt endeligt for stikkelsbærrene på deres korte rejse fra haven til maven.
(se HER hvordan du dyrker stikkelsbær)
Denneher er nem, dejlig rustik, og lige til at klaske sammen på en smuk eftermiddag, hedder på fint fransk en gallette
Du skal bruge:
300 g mel
100 g mandler, meget groft malet
115 g flormelis
200 g koldt smør
1 æg
1 tsk vanillesukker
½ citron, revet skal
fYLD:
300-350 g stikkelsbær
100 g marcipan
sukker efter behag
sådan gør du:
- Kom mandlerne i en blender og blend , jeg kan godt lide det rimeligt groft, det giver en dejlig struktur
- Bland mel, nøddemel, flormelis, vanillesukker og citronskal i en skål.
- Tilsæt det kolde smør i tern og smuldr dejen, indtil det hele er godt blandet.
- Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Stop med at ælte så snart dejen har samlet sig til en ensartet masse.
- Pak dejen i husholdningsfilm og lad den hvile i køleskabet i en times tid.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel som har en tykkelse på ca. 5 mm.
- Læg den udrullede dej på en bageplade med bagepapir på.
- Riv nu marcipanen over dejen og efterlad en kant hele vejen rundt på ca. 5 cm.
- Fordel stikkelsbærrene ovenpå marcipanen.
- Drys sukkeret over bærrene og smid evt en håndfuld rosa ribs i midten
- Fold nu kanterne over fyldet. Der kommer til at være nogle folder i kanten, og det er helt ok.
- Bag tærten i 30 min. i en 200 grader forvarmet ovn.
Serveres med iskold creme fraiche
PS husk at du nærmest kan bruge hvilke som helst slags bær til kagen, brombær, solbær, ribs, hindbær, kirsebær?.You name it?eller en smuk blanding
Bon appetit !
– Dorthe
PSSSSSST!
HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag
Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have