I foråret lagde jeg tre kartofler i et bildæk. Det var et forsøg på at dyrke kartofler selvom man ikke har en kæmpe kartoffelmark. Se med HER hvordan det gik :
Men uanset hvor mange der kommer ud af det, er glæden ved hjemmedyrk stor, og Og de flotte blå lilla kartofler blev spist i en ruf??
Ved du at du kan følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have
Hej Dorthe
Er du ikke bange for, at kemi fra bildækket går over i dine kartofler?
mvh Bodil Gullev
Hej Bodil,
Mit svar er både ja og nej…jeg ved at bildæk ikke e rdet mest økologiske der findes, men jeg vælger at betragte det således at jeg ikke tror det er farligere at spise femten kartofler dyrket i et bildæk, en det er at trække vejret på Dronning Louises bro i myldretiden ( hvilket jo ofte sker for mit vedkommende)
Jeg har ikke kunnet finde nogen undersøgelser om forurening/kemi og bildæk, men jeg tror man kan sammenligne det lidt med at dyrke i byerne, hvor der jo også er en del kemi og forurening.
Ifølge lektor Jakob Magid fra Institut for Jordbrugsvidenskab ved Københavns Universitet, kan du ikke undgå at dine grøntsager optager en lille del af forureningen, hvis du dyrker dem i en storby, men det er så små mængder at det ikke er sundheds skadeligt. Til gængæld er det langt farligere at indånde den forurenede luft i byerne, hvilket vi jo gør hver dag.
Han stiller det op sådan her: Hvis du indtager store mængder af uskrællede grøntsager, dyrket i forurenet jord, vil man i løbet af 70 år se to ekstra kræfttilfælde ud af en gruppe på 1 million mennesker. Til sammenligning vil luftforureningen være skyld i over 50.000 for tidlige dødsfald i samme periode……
Så jeg hepper stadig på hjemmedyrk, både i boldæk i kasser krukker og bede
Kål, kartofler og kærlighed
(O; Dorthe