Jeg elsker bare rabarber, det er en af de første ting man kan høste i sin have allerede før noget andet næsten er kommet igang.
Og smagen af rabarber?det er smagen af sommer hvis du spørger mig.
Og mine rabarber står og strutter så fine og røde og fristende med deres enorme grønne blade, så det var bare ud at trække, for det er det man gør, man trækker rabarber?..
Og vupti, så kan de blive de til kage, kompot, grød eller saft
I weekenden lavede jeg denne labre rabarbertærte med marcipan og lidt kokos på toppen
Og jeg skulle hilse og sige at den var ordentlig lækker?..
Hvis du selv har lyst til at smage ( og det kan jeg kun anbefale) så får du opskriften her:
DET SKAL DU BRUGE TIL RABARBERTÆRTEN:
175 g blødt smør
175 g hvedemel
100 g sukker
korn af ½ vaniljestang
1½ dl havregryn
1 tærteform med løs bund, 22 cm i diameter
smør til formen
FYLD
3 æg
2½ dl cremefraiche 18 %
100 g sukker
100 g marcipan
300 g rabarber
3 spsk. rørsukker
50 g kokosmel
Opskrift – sådan laver du rabarbertærte med kokos og marcipan
1. Tænd ovnen på 175°. Ælt smør sammen med mel, sukker, vaniljekorn og havregryn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform.
2. Fyld: Pisk æg, cremefraiche og sukker sammen med en gaffel. Skær marcipanen i små tern, og rør den i. Fordel blandingen oven på tærtebunden. Rens rabarberne, og skær dem i 2 cm lange stykker. Fordel dem oven på tærten, og drys med rørsukker og kokos. Bag tærten i ovnen i ca. 1 time.
Og så skal der selvfølgelig masser af kold flødeskum til
Velbekomme ( ;
PSSSSSST!
HUSK at du kan følge bloggen på E-mail, så går du ikke glip af et eneste indslag
Og du kan også følge mig på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinteresteller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have