Noget af det første af egen høst, man kan sætte tænderne i, er de skønne rabarber?..
Jeg ELSKER rabarbersaft, det er ren sommer på flaske
Rabarbersaft
Det skal du bruge:
500 g rabarber
Ca 200 g rørsukker
1 l vand
1 usprøjtet citron
Skær rod og blade af rabarberne, og skyl rabarberne i koldt vand. Skær dem i små stykker og læg dem i en gryde sammen med rørsukker, vand og citron skåret ud i skiver.
Mængden af sukker afhænger af rabarbernes surhedsgrad, og din egen søde tand. Start med at hælde 2/3 af sukkeret i og smag dig frem med resten.
Bring det hele i kog og lad det småsimre i 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i 20-25 min.
Sigt den afkølede rabarbersaft igennem en sigte og mos let med en ske, så al saft og kraft kommer med, men ikke for meget,så bliver det grumset.
Hæld den færdige rabarbersaft på flasker eller i en kande og sæt saften i køleskabet. Rabarbersaften kan holde sig op til 2-3 uger på køl.
Hvis du har lyst kan du eksperimentere med en stang vanille, eller en håndfuld sorte peberkorn i saften mens du koger den.
Få mange andre lækre opskrifter og inspiration til, hvad du stiller op med egen, høst i min bog Byhaven, Kål kartofler og kærlighed
eller Bliv ven med din have
PSSSST!
Ved du at du kan følge med på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have
Pingback: Store havedag ::: Ses vi ? - MeltdesignstudioMeltdesignstudio
Mums, det ser lækkert ud 🙂
Hvor meget saft bliver der? Liter?
Og skal saften blandes op med vand eller er den drikkeklar som den er?
Hej Tine, der bliver ca. 2 liter ud af det, og du må smage dig frem, om der skal vand i . Det kommer an på rabarberne, og hvor stærk du vil have saften. Jeg kommer ca lige dele vand i min, men hvis du fryser is af den, så skal den ikke fortyndes.
Held og lykke med det
(o; Dorthe