Stevia er den nye sort i det søde køkken, og har været brugt i japan de sidste 20 år i stedet for sukker.
Planten udemærker sig ved at være ca. 150 gange sødere end sukker og indeholde lige præcis nul kalorier. Altså verdens sødeste plante, men det nok kun i smagsmæssig forstand, synsmæssigt gør den ikke meget væsen af sig. At tygge et blad er super meget sødt, og det er ligepræcis bladene der bruges som søde middel.
Det bedste at lave et afkog af bladene, og det gør du sådan her:
Kogende vand afkøles et øjeblik inden det overhældes bladene ? trækker så et kvarters tid. Hældes på flaske og kan opbevares i køleskab i en uges tid.
Sådan dyrker du selv stevia:
Frøene sås inde marts – april og udplantes i drivhus eller på varm beskyttet plads fra maj. De små frø skal ikke dækkes med jord – men blot trykkes mod jorden. Det er vigtigt at frøene spirer ved god varme. (24-30 grader). Stevia kan også købes på planteskolen, og kan overvintre, hvis den placeres lyst og frostfrit.
Læs meget mere om hvordan du bruger dine urter i min nye bog Byhaven, kål, kartofler og kærlighed
Sød dag til dig (o;
PSSSST!
Ved du at du kan følge med på Facebook? eller Instagram ? og ja, jeg er også pinterest
eller du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev og få guiden : Sådan får du mere tid og mindre stress i en endnu flottere have
Og HUSK at jeg holder foredrag lige om lidt?